L-Karnitin
L-KARNİTİN
Bir amino asit türevi olan L-Karnitin de yağ yakmada kullanılmaktadır. L-Karnitin vücutta birikmez, enerji üretiminde önemli bir rol oynar. L-Karnitin insan vücudunda üretilir mi? Lisin ve metiyonin amino asitlerinden L-Karnitin üretilebilinir ancak üretimin yeterli miktara ulaşabilmesi için bol miktarda C vitamini gerekir. Bunların yanı sıra et veya balık gibi hayvansal ürünleri tükettiğinizde de küçük miktarlarda L-Karnitin elde edilir (Trevor, 2017).
L – Karnitinin bir takım hastalıklarda olumlu yönde etkileri bulunmaktadır. Diyet Takviyeleri Ofisi’nde yapılan çalışmalara göre günde 250 miligram (mg) – 4 gram (g) L-karnitin alan kanser hastalarının daha az yorgunluk yaşadıkları belirtilmiştir. Vereceğimiz örnekler bununla sınırlı kalmıyor. Tip 2 diyabet hastalarında insülin duyarlılığını ve sinir ağrısını iyileştirmede, kalp ve beyin hastalıklarında, erkeklerde sperm kalitesini arttırmada, iskemik miyokard enfarktüsü veya kalp krizi geçirenlerde ve yaşlılarda hafif bilişsel iyileşmeler sağladığı yapılan çalışmalarda ortaya konmuştur (Colbert, 2018). Ayrıca vasküler hastalık ve yüksek tansiyon gibi dolaşım breitling replika sorunlarında da olumlu etkilerinin olduğu ortaya konulmaktadır.
Dr. Fatma E. Arıkan
Not (1): Trevor (2017) ve Colbert ‘in (2018) çalışmasından yararlanılarak yazılmıştır.
Not (2): Burada verilen bilgiler bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbir hukuki bağlayıcılığı yoktur.
Kaynakça
Trevor, Kenzie, How Does HGH Fragment 176-191 Help in Weight-Loss?, https://www.e-media00.com/how-does-hgh-fragment-176-191-help-in-weight-loss.html, 29 Eylül 2017.
Colbert, Treacy , L-Carnitine for Weight Loss: Fact or Fiction?, https://www.healthline.com/health/l-carnitine-weight-loss#1, 4 Aralık 2018.